viernes, 12 de noviembre de 2010

Un post muy rapido, Perejaume y Antoni Gaudí


Hoy en La Vanguardia dos paginas dedicadas a La Sagrada Familia de Antoni Gaudí y casualidad el arquitecto Josep Llinàs (autor de la biblioteca Jaume Fuster) hace mención de nuestro libro de Mudito&Co, La terra i el terrat de Perejaume. Por lo que hemos tenido que llevar unos cuantos a la librería La Central, ya que nos han llamado pidiéndolo. Aquí unas lineas sobre el libro y una nota biográfica.

La terra i el terrat / La tierra y el terrado. En el terrat de la Pedrera, Antoni Gaudí dóna al paratge una qualitat de realitat sostinguda, de ferm concavat, capriciós, de ferm autoral. D'entrada, la contundència amb què l'autor ens hi aclapara, expressa una voluntat extraordinària per fer-nos, encara avui, espectadors seus, investigadors seus, descobridors seus... L'arquitectura i tot allò que aquella arquitectura aguaita se sustenten sobre una molt recóndita intimitat de l'autor, sobre la subjectivitat, l'enginy i la perícia amb què l'autor ha rubricat tots aquells materials i, d'aquella rúbrica estant, els materials ens increpen i ens fan seus com si nosaltres fóssim tot just la seva part sensorial més externa.

Perejaume es artista y editor. Poeta y autor visual, en su obra se mezclan prácticas visuales y literarias. Ha hecho numerosas exposiciones, editado diversos libros y está íntimamente relacionado con propuestas artísticas de vanguardia.

2 comentarios:

  1. "La vertadera originalitat
    consisteix en tornar als orígens"
    (Antoni Gaudí)

    Un petó amb una cita de Gaudí

    ResponderEliminar
  2. Perejaume es paseja pels terrats màgics i per la follia de Gaudí.
    És un bon llibre.

    Salut

    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar