miércoles, 18 de mayo de 2011

Y en La Central la próxima semana...


El Festival de llibres il·lustrats

"Como Pedro por mi casa"

5ª Edició, del 23 al 28 de maig


"Como Pedro por mi casa"
és un Festival Internacional de Llibres Il·lustrats, organitzat per Julia Pelletier, que té lloc cada any a La Central del Raval (c/Elisabets 6, 08001 de Barcelona).

Julia, il·lustradora professional, realitza llibres d'artista i treballa amb La Central com a docent al voltant del llibre il·lustrat per a adults i nens.

Como Pedro por mi casa és un festival dedicat íntegrament als llibres il·lustrats per adults, una mostra acurada, el nexe comú de la qual entre els seus participants és la manca de prejudicis a l'hora d'utilitzar el dibuix, la pintura o la il·lustració per narrar.

El Festival entén el llibre com un format obert a múltiples interpretacions: llibre il·lustrat, fanzine, llibre-objecte, novel·la gràfica, llibre d'artista, etc. Les seves úniques premises són la qualitat del treball i l'absoluta novetat a la nostre ciutat; per això es contacta i selecciona material al llarg de tot l'any amb les seves editorials i autors.

Durant sis dies, obres venudes de realitats tan diferents com França, Méxic, Argentina, Noruega, Anglaterra o l'Iran, estaran a La Central del Raval a disposició del públic, que podrà veure, tocar i llegir aquests treballs, en un entorn que recrea el saló d'una casa particular.

Tot plegat és una aposta per la curiositat i la divulgació. Curiositat de conèixer formes diferents, allunyades o poc usuals, d'explicar la realitat, i de la voluntat de celebrar i compartir-les junts. Durant el festival seguirem un programa d'activitats que inclouran conferències i trobades, així com també tallers per a la mainada i els adults.

No hay comentarios:

Publicar un comentario