lunes, 19 de diciembre de 2011

Y dos premios Gourmand book



Y también esta última semana recibimos la noticia que dos de nuestros libros de cocina, El formatge de cabra de Eulàlia Torras y Roger Alcaraz junto a El peix de roca I de Jaume Balada, han recibido el premio Gourmand book a los mejores libros en lengua catalana de los apartados Best Cheese y Best Fish and Seafood. Estamos muy contentas ya que tanto el uno como los otros este ha sido el primer libro de recetas que han publicado.

Aquí os dejo los currículums de los tres autores en catalán tal como salen en sus respectivos libritos:

Eulàlia Torras i Elias ha fet de pastora i formatgera des de l’any 1978 fins al 2005.
Roger Alcaraz i Lagrava neix a Sant Cugat del Vallès el 1986.
És cuiner i té una estreta relació amb el món del formatge, atès que la seva família porta endavant la Formatgeria Serrat Gros a Ossera. Ha seguit estudis de cuina a l’Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona i s’ha format en diferents cuines i obradors de pastissería. Professionalment, la seva trajectòria passa pels restaurants Ca l’Amador (Josa de Cadí, 2004-2005), Lasarte-Martín Berasategui (Barcelona, 2006), Marivent (Maó, 2007), La Broche (Madrid, 2008) i El Bulli (Roses, 2009-2011).

Jaume Balada neix a Barcelona l’any 1965. Pren contacte amb la cuina amb Josep Lladonosa i Giró, el qual li transmet la seva passió per la cuina.
Després dels primers temps d’aprenentatge amb en Lladonosa, passa per algunes de les cuines més importants de l’època (principis dels anys noranta): Reno, Botafumeiro i l’Hostal de la Gavina a S’Agaró, fins que l’any 1994 entra a formar part de l’equip de cuina que obriria l’Hotel Arts de Barcelona. Entrar a l’hotel li permet compaginar el creixement professional dins la companyia amb diferents estades com la que va fer al Bulli l’estiu de l’any 1996 o l’obertura de l’hotel Ritz-Carlton a San Juan de Puerto Rico l’any seguent.
L’any 1998 marxa cap a Mèxic a fer-se càrrec dels dos restaurants gastronòmics del Ritz-Carlton de Cancún, on s’aconsegueixen importants reconeixements com els 5 diamants concedits als dos restaurants l’any 1999.
L’any 2000 vola a l’Hotel Arabella, a Palma de Mallorca, on aconsegueix mantenir una estrella Michelin al restaurant Plat d’Or fins a l’any 2003, quan marxa cap a Madrid per participar en un projecte nomenat Calle 54 que estava assessorat per Xabi Gutiérrez, del laboratori gastronòmic d’Arzak. Després d’una breu, però intensa, experiència d’un any a la capital, torna cap a Mallorca per fer-se càrrec de la reobertura de l’Hotel Son Vida, on rep l’encàrrec de dissenyar la nova cuina i tota l’oferta gastronòmica d’aquest establiment emblemàtic.
Al cap de tres anys torna a Barcelona, concretament a Sitges, com a cap de cuina de l’Hotel Dolce Sitges i prenent directament a càrrec seu el restaurant Esmarris.
Actualment alterna la direcció de la cuina de l’hotel amb la presentació de ponències en congressos gastronòmics com l’Hort&Oli de Palma de Mallorca l’octubre de 2009 o amb demostracions culinàries en llocs com l’Hotel Esperanza a Baixa califòrnia l’any 2009 o l’Hotel Hilton Iru Fushi a les Maldives, el febrer de 2010.

3 comentarios:

  1. Felicitats! Agafen ganes de menjar-se'ls! Endavant amb els premis!

    ResponderEliminar
  2. Moltes felicitats,
    Els llibrets estan molt bé. Vaig anar a la presentació i, em varen agradar molt.
    Els varem comprar i un altre més de la col·lecció.
    Felicitats,

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar