jueves, 21 de abril de 2016

Pasar la víspera de Sant Jordi en el paquebote Santa Eulalia del MTB escuchando fragmentos de "El vell mariner del far"





Mañana víspera de Sant Jordi la biblioteca del MMB se suma a los actos del día de sant Jordi con una sesión en el paquebote Santa Eulalia del Museu Marítim plenamente literaria, donde se leerán fragmentos de libros relacionados con el mar y entre ellos El vell mariner del mar.

Aquí os dejo el enlace del museo donde encontrareis todas  las especificaciones de la salida al mar.
http://www.mmb.cat/activitats.php?idm=1&pagina=8&codi_subseccio=3&estic=1&data_inici=2016-4-22&vinc=calendari

Y también os dejo aquí el texto que Montserrat Codina nos ha enviado con motivo de esta salida:


   Hola a tothom,
   Un Sant Jordi Marítim!!!

... quan la veritable forma de la balena era desconeguda pels artistes, i considerant també que, com en el cas de Perseu, la balena de sant Jordi podria haver grimpat des de la mar a la platja i considerant a més que l'animal cavalcat per sant Jordi podria haver estat només una gran foca o un cavall marí, rumiant tot això no semblarà en absolut incompatible amb la llegenda sagrada i amb els més antics dibuixos de l'escena, el fet que mantinguem que l'anomenat drac no era sinó el gran Leviatan en persona.
    Herman Melville Moby Dick. Traducció de Maria-Antònia Oliver. Edicions 62

   Els vaixells tradicionals són, sens dubte, una font primària de coneixement, un testimoni viu de la cultura i la història marítima.
   El Museu Marítim de Barcelona salvaguarda i manté en actiu embarcacions històriques, en l’espai que anomena “L’Extensió a l’aigua”, per tal de compartir amb la societat tot el bagatge cultural que emana de les mateixes embarcacions.
   El primer vaixell històric que el Museu va recuperar, restaurar i retornar a l’aigua va ser el pailebot Santa Eulàlia. Davant la virtual desaparició dels grans velers que havien format la flota catalana en el passat, es va valorar la possibilitat de recuperar un pailebot, un tipus de vaixell característic de la Mediterrània occidental, molt representatiu de la navegació de cabotatge.
   El pailebot Santa Eulàlia, en finalitzar el seu procés de recuperació i restauració, fou rebatejat amb aquest nom en honor a la co-patrona de la ciutat. Actualment es troba amarrat al Moll de la Fusta (Bosch i Alsina) del Port Vell de Barcelona i es pot visitar cada dia excepte quan està navegant fent d’ambaixador del museu, de la ciutat i del país per totes les mars del món.

   Aquest abril s'organitza una Revetlla de Sant Jordi al pailebot Santa Eulàlia (22/04/2016) Barcelona.
   
   Molt bona setmana de Sant Jordi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario